Musik.

Jag och Emanuel har en stor håltimme, så vi sitter och jammar. En lektion kvar för dagen.
Har ni haft en bra dag?

Dagens,Radio.

Jag är helt matt efter idolavsnittet. Grymma Erika gav mig gåshud och som tur var gick hon vidare. Jag har annars arbetat med ett radioprojekt hela kvällen. Imorgon ska jag och Sanna göra klart det, men vi fick till några bra klipp idag. På tal om att spela in saker, så måste jag ju lägga upp ett nytt youtube klipp där jag sjunger snart. Jag har så mycket att göra just nu, men så fort jag får tid för det hittar du det här på bloggen. Jag lovar!


Grymmaste näsaccessoaren? haha..


Iskall värme.Dagens x6.

Dagens väder: Första dagen med 0 grader.
Dagens segaste: Prov i Ljudteknik.
Dagens bästa: Tv-serien Vänner blir film.
Dagens spänning: Idol 2009. Rösta på Erika, för allt i världen!
Dagens plugg: En eftermiddag med ett stort radioprojekt.
Dagens outfit: Kommer lite senare.


Plugg på G!

Det är äntligen dags att sova efter en kväll av skolarbeten.


Dagens,

Hösten är här och idag tog jag fram lite mörka jeans från förra hösten.


Jacka - Vintage
Tshirt - MTWTFSS
Jeans - Acne
Skor - Vagabond
Väst - Filippa K
Halsband - 5 Preview
Manbag - Filippa K


Bildarkivet: Ungern 09.

Idag hade vi ett ungernmöte där vi drog fram gamla minnen från resan vi gjorde till Ungern i sommras. Det var en fantastisk resa. Här har ni lite blandade bilder som sammanfattar lite av våra minnen.

Blir man inte lite sugen på sommar igen?

Skönt häng i polen.


Vi var helt slut efter en dag i Budapest.


Ny Flanellskjorta.

Man kan inte ha för många rutiga skjortor. Jag älskar min garderob!


Den 17 feb är jag 17.Miriam fyllde sjutton så vi for dit och hade trevligt.


Födelsedagsfest på G!

Det känns som jag går på en födelsedagsfest i veckan. Nu ska jag och Lola dra iväg. Vi ses inatt!


Vägen,sanningen,livet.


Kvällens,


Fredag.

Livet är skönt.

Fredagar kan ju vara så härliga ibland. Jag ser fram emot kvällen i kyrkan. Det kommer bli grymt!

Rutig kavaj.

Jag har haft en skön dag i skolan. Nu ska jag jobba med ett radioprojekt hela eftermiddagen.


Sista klippet med mig!
Sanningen om Idol 2009, del 3.

Läs först del 1 och del 2.

Samma kväll som hälften av alla fått lämna slutaudition fick vi ett nytt uppdrag. Tidigare samma dag hade jag och Erika bestämt att om det blir en duett vi blir tilldelade, då skulle vi köra en vacker ballad tillsammans. Efter att vi istället fått reda på att det var i en trio vi skulle sjunga så blev Antonia också den självklara i gruppen. Vi hade 15 minuter på oss att välja låt och när jag nu i efterhand ser på det önskar jag självklart att vi hade tagit en annan låt. Iallafall hade vi ett väldigt bra sammarbete och även om jag inte kände mig 100 på låten vi tog, gjorde vi iallafall något av det. Hela kvällen, förutom några minuter i resturangen övade vi på låten. Det var text som skulle sitta, stämmorna skulle sitta och allt annat som skulle göra framträdandet bra. Denna natt var extremt rolig. Vi var slut och trötta efter den tuffa dagen, men vi kämpade och övade tills vi vid tre tiden sa god natt. Klockan fem sågs vi igen och startade dagen med att öva. Efter en frukost var det dags att bege sig till auditionlokalen igen med buss. Jag, Antonia och Erika kände oss iallafall ganska säkra på det vi skulle göra. Texterna kanske inte satt helt, stämmorna kanske inte var riktigt där än, men det kändes iallafall bra. Vi hade så kul tillsammans och samarbetet funkade jätte bra. Vi kompletterade verkligen varandra.

Denna morgon var väntan inte lika krävande, utan vi laddade alla tre, och det kändes ganska bra. Jag tyckte verkligen att det skulle bli kul att sjunga framför juryn, även om jag kanske inte skulle få visa mina bästa kvalitéer i sången. Tyvärr fanns det ju inget att göra åt det, men det var ju trotsallt en gruppuppgift, något vi gjorde tillsammans. Vi blev uppropade väldigt tidigt och det var dags för oss att bege oss mot juryn.

När vi kom in i den stora salen log dom. Det kändes bra, men hemskt nervöst. Jag sjöng fel text, min solodel blev inte alls som jag hade tänkt mig, men annars kändes det som om det vi hade gjort var ganska bra. Jag kände trotsallt att jag kunde varit så mycket bättre. Efter ett par hemska timmar i väntan på reslutatet började de äntligen ropa upp namn. På ett långt led gick vi in på scenen och det var smärtsamt. Bagge sa tillslut att jag skulle ta ett steg framåt och efter det var det klart att jag hade åkt ut ur idol 2009.

Resan var över. Det kändes tungt, men det var inte själva faktan att jag hade åkt ut som var det jobbigaste, utan det värsta var att jag inte riktigt hade fått visa vem jag var. Nervositeten var mitt fall i Idol, och jag som aldrig tidigare i mitt liv känt en sådan nervositet, visste inte hur jag skulle hantera den. Falsksång och borttappad text blev konsekvenserna. Även om jag fick lämna Oscarstearern med en besvikelse, kan jag inte annat än att vara riktigt stolt nu i efterhand. Juryn sa i tv att den hälft av idoldeltagarna som gick vidare i första steget var en självklarhet för dom. Att ha en guldbiljett hemma i min studio känns också då ganska stort. Jag känner mig glad att jag vågade söka trots att jag precis hann fylla 16. Idol 2009 har gett mig massor av erfarenhet, och jag tänkter aldrig i mitt liv sluta med musik. Jag älskar musik, och jag blir bättre och bättre hela tiden. Mycket har hänt sen slutaudition i maj och jag känner att jag bara under denna korta tid har utvecklats. Vinsten i Popkorn 2009 kändes som en härlig revanch och nu ska jag fortsätta med det jag älskar - musik!


BLACK/REDDe yngsta som söker.

Jag var en av dessa tio yngsta på slutaudition, men trots den hårda konkurrensen gick jag vidare till dag två. Vid 1.52 sjunger jag iallafall två meningar. haha..


Sanningen om Idol 2009, del 2.

Den 20 maj tog jag tåget från Göteborg till Stockholm. Jag var mer peppad än någonsin, och det jag först såg fram emot var att få träffa min vän Dominique. 2005 sjöng jag och Dominique tillsammans med Alice i en barnpopgrupp och idag skulle jag få träffa Dominique för första gången sen dess. Av bara en ren slump träffades vi alla tre, Alice, jag och Dominiqe på centralen i Stockholm. Det var ett fantastiskt roligt återseende.


Nästa dag tog jag och Dominiqe en dag i stan, och efter det lämnade hon mig vid hotellet. Jag checkade in och fick komiskt nog dela rum med en kille jag träffade 2005, just under turnén jag gjorde med min grupp Popcorn. På kvällen väntade ett informationsmöte och sedan sömn på bara ett par få timmar. Om jag inte minns fel var det klockan halv 7 vi tog bussen till auditionlokalen nästa morgon.

Det första vi gjorde innan bussen åkte var att sätta lappar på alla våra väskor och påsar. Om man skulle åka ut fick man inte checka in på hotellet igen.

I timmar fick vi sedan vänta. Först skulle filmklipp spelas in och efter det ropades det upp namn efter namn. Någon gång på eftermiddagen när jag var sådär tillräckligt mör i kroppen ropades mitt namn upp och det var dags för mig att gå till juryn. Jag har nog aldrig i mitt liv känt den känslan jag kände när jag visste att det bara var minuter kvar innan jag stod på slutauditionscenen. Jag kan inte kalla det vanlig nervositet, för det var mycket mer än det. Jag blir helt nervös av att bara skriva om det just nu. Det var en hemsk känsla.

Vi gick in på scenen i ett långt led. Jag var olyckligtvis först. Jag hade valt låten "Hit and run" av Christian Walz. Jag hade övat på den kritik juryn gett mig och jag kände mig verkligen redo för att visa vad jag kunde. I säkert fyra minuter fick vi bara stå på scenen och vänta medans vi blev filmade. Det var hemskt! Vid ett tilfälle märkte jag att någon kom bakom mig. Klantig som jag var kollade jag dit och upptäckte att det självklart var en kameraman. Smart! Tillslut fick jag gå fram till micken och sjunga. Jag darrade medans jag greppade micken med mina fingrar. Juryn var stenhårda. De rörde inte en min. Det var ett par förskräckliga sekunder. Till en början kändes det helt bra när jag sjöng. Fram och tillbaka kunde jag texten, men nej, jag sjöng fel. Mitt felsteg fick mig att sjunga ett par sura toner, och innan jag ens hade fått börja på refrängen hann Andreas sträcka sig fram till micken och säga: Tack! Jag kände mig helt misslyckad! Här har jag min största chans att visa vad jag går för och jag sjunger till och med falskt. De andra i ledet var helt fantastiskt bra. När Durna och Felix sjöng minns jag att jag var imponerad.
Efteråt kändes inte lika kul som det hade känts innan. Jag var inte dugg peppad längre, utan besviken. Efter ännu fler timmar av väntan ropades vi upp igen. Denna gången i stora grupper. Vi gick in i två rader framför juryn och väntade på vår dom. Även denna gång fick vi vänta länge innan någon i juryn sa något. Det blev tillslut Andreas som lutade sig mot micken och berättade att vi alla hade gått vidare till morgondagen. All nervositet släppte och jag blev helt överlycklig. Jag minns att jag vände mig om mot juryn innan jag gick och jag tänkte att nu ska jag allt visa dom. Jag såg fram emot att få en sololåt tilldelad mig, som jag skulle öva in. En ballad var allt jag ville sjunga nu. Juryn skulle imorgon få se mig älska att stå på scen, dom skulle få se mig sjunga en ballad.
Efteråt var vi bara hälften kvar och det var dags att ta sig tillbaka till hotellet. 54 peppade idoldeltagare i en och samma buss åkte genom Stockholm. Då visste vi inte vad som väntade oss. Det var en riktigt lång natt vi hade framför oss, och morgondagen skulle bli tuff, extremt tuff.


today,Commes des Garçons.
Artikel.

Jag hittade en hel artikel om Popkorn på gylleneskor. Du kan läsa hela HÄR.


Rosen.

Fluga från Dako, kostym från HM och skjorta från Celvin Klein.


Överasknings fest.


Flashing lights?


Galen dag på Liseberg.

Detta var människorna jag tillbringade kvällen med. Det ser komiskt ut som om vi är en hel skolklass på bilden, men tro mig, inte ens halva klassen var med.
Vi drog oss mot stora scenen vid halv åtta tiden för att lyssna lite på Håkan Hellström.

5 Preview.

Kolla vilka snygga t-shirtar jag fick på posten idag. Det är så  kul att få gratis grejer, och dessa är ju fantastiskt snygga.


Close up.

Iskall morgon och dö varm eftermiddag. Konstigt det här. Nu sitter jag och laddar inför en härlig fredags kväll. Först blir det konsert och sedan blir det födelsedagsfest med klassen.

Mina härliga klasskompisar.


Simple,


17 september.

Det blev ett studiebesök på SR idag, då vi håller på och spelar in radioprogram i skolan. Nu ska jag ta en lugn eftermiddag och bara kolla på Heroes. Jag är trött, så det är värt!  

Levi's, Weekday, The Local Firm, Din Sko.


Rytmus.


Whyred.


Födelsedags tårta hos en kompis och sedan plugg med Emanuel. Där har du min kväll! Nu ska jag sova, men jag slänger först upp några bilder på vad jag köpte från Whyred igår.

Skinnskor.

Dubbelknäppt kavaj.

T-shirt


Dagens.

Kavaj - HM
Tshirt - Replay
Väst - Filippa K
Halsband - 5 Preview
Byxor - HM
Väska - Vintage
Skor - Vagabond


Stationen.

Efter en god lunch med syrran drog jag in till stan med Emanuel.

Mina snygga skinnlappade jeans. Visst är de fräscha?Höst på G!

Bort med shorts och sandaler, in men halsdukar och stickade tröjor. Nu är garderoben redo för höst. Hela mitt rum hittar du bilder på HÄR.


Fel låtval!

Nu ligger min audition upp på Tv4.se. Varför det har dröjt så länge är konstigt. Iallafall känns det lite tråkigt att den låten jag egentligen var där och sjöng inte finns någonstans. Jag tycker personligen kanske inte att detta var det bästa andra låtvalet, men så är det att vara efterklok. Jag skulle kört en lugnare låt, något personligt, något som känns. Jag har utvecklats mycket sedan detta spelades in, och juryns kritik är nog en anledning till att jag gjort det. Jag började tyvärr låten för högt, som ni kanske hör i refrängen.

PS: Jag hade på mig t-shirt från Acne, jeans från Zara och converse.


MTV VMA.

 Varje år när det är dags för musiktävlingen VMA på MTV har jag tillsammans med vänner suttit uppe och kollat på showen. Det har blivit lite av en tradition. Självklart har jag varit vaken i år också och denna gången tillsammans med syrran. Showen öppnades med en grym Michael Jackson hyllning och efter det delades priser ut till bland annat Taylor Swift, Britney Spears, Lady Gaga och Beyoncé. Nu ska jag sova ut!
  


Efter Popkorn 2009.

Oj,oj, oj.. Vilken helg jag haft. Nu är jag hemma igen och jag kan inget annat än le. Popkorn 2009 är avklarad och till min stora förvåning stod jag som vinnare. Startfältet i finalen var extremt starkt, och ni kan faktiskt kolla in lite klipp från tävlingen här nedan. Ljud kvalitén är inte den alls bra, men ni får nog en känsla av hur tävlingan var i alla fall.

Men vad är Popkorn då? Flera av er som läser min blogg har kanske ingen aning. Iallafall är det en stor riksomfattande tävling som pågått hela sommaren. Över hela Sverige tävlar tjejer och killar på sina orter. Efter det blir det semifinal och tillslut final. Är du sångare och drömmer om att bli artist tycker jag verkligen du ska söka till tävlingen nästa år. Det är en bra möjlighet att få stå på scen. Tro på dig själv och satsa. Du har inget att förlora!

Här kan du se fler bilder från Popkorn finalen.
Här kan du läsa mer om tävlingen.
Här kan du läsa vad konferencieren Liza skrev om popkorn på sin blogg.
Här kan du läsa vad juryordförande Lassa Lingman skrev.Stockholm.Göteborg

Nu väntar en lång bilresa hem till Götet. Vi hörs när jag är hemma.


Popkorn 2009.

Det har varit en fantastisk dag. Jag kunde aldrig drömma om att det skulle gå så bra att jag vann Popkorn 2009.

Dominique kom och kollade på Popcorn finalen.

Vi var laddade inför framträdandena.

Tre finalister skulle presenteras och spänningen var olidlig.

Det kändes overkligt när jag fattade att jag vunnit Popkorn 2009.


Efteråt tog jag vi en sväng i stan.
Jag vann!

Vad hände där? Jag vann Popkorn 2009 och är helt överlycklig! Nu ska jag fira med en lyxig middag. Massor av bilder kommer upp senare ikväll. Ha det bra och tack alla som var där och supportade mig.


Dagens Outfit.


Stockholm.

Jag har haft en jätte härlig dag i Stockholm. Jag tävlade i Popkorn 2009, och gick vidare till finlen som äger rum imorgon, kl 12 i Kungsträdgården.
Vi gick och åt mellan delfinalerna.


Marcus, Julia och Julia gick också vidare till morgondagens final.


En härligt stor scen.

Grymma Nadja på scen.

En jätte trevlig bloggläsare (Rebecka) kom och sa hej.

Backstage var stämningen grym.


Väldigt tidigt!


God Morgon! Idag är det dags för mig att sjunga i Kungsträdgården, Stockholm. Någon gång efter klockan 12 står jag på scenen, så kom gärna förbi och kolla.

Jag har haft så mycket och göra de senaste dagarna, men när jag kommer hem från Stockholm ska jag försöka svara på de kommentarer jag fått de senaste dagarna. Jag läser alla. Ni är verkligen underbara! Nu måste jag dra. Jag bloggar senare, med bilder från dagen och dagens outfit.


Stillbilder.


Varm dag.

Jag har på mig flanellskjorta från Levi's.
Jag, Simon, Caroline och Iona sitter ute i skuggan och bloggar.


Skola.

Jag sitter i skolan och väntar på min sista lektion. I eftermiddag ska jag klippa mig. Ha en bra dag

Sanningen om Idol 2009, del 1.

Den 28 mars åkte jag och min kompis Samuel till ett kallt Lindholmen i Göteborg. Även om timmen hade slagit tre på natten var jag inte särskilt trött, tyvärr var jag tvungen att sova, för att min röst inte skulle bli helt förstörd. I varsin sovsäck försökte vi få en liten blund, trost skrikande människor, gitarrer som spelade och tjejer som övade på sina auditionslåtar. I flera år hade jag drömt om att en dag, när åldern var inne söka till Idol. Idag var dagen då det skulle ske.


Efter en allt för lång tid ute i kylan öppnades grindarna och vi fick rusa in i en mycket varmare hall. Det kändes overkligt. I flera år har man sett nerövsa människor sitta i stor blå/röd hall och vänta på att få sitt nummer uppropat. Snart var det dags för mig att bli uppropad. Mina vänner peppade mig, och jag andades fort, under tiden då jag fyllde i papper om mig och min musik. Snart skulle jag in till en jury.
Iallafall fick jag inte vänta allt för länge på att få gå in till juryn. Väntan var olidlig, när man visste att det bara var minuter kvar tills man stod framför Laila, Anders och Andreas. Tillslut var det dags och jag tog ett djupt andetag innan jag öppnade dörren och möttes av juryns blickar.
Juryn var kyligare än vad jag trodde de skulle vara. Det jag hade sett av dom förra året var varma och härliga människor, men det kändes verkligen som en tuff casting. Jag sjöng min låt "I don't trust myself" och Andreas lämnade kommentaren "Jag tror på dig". Den meningen har jag levt på under en lång tid. Juryn gav mig bra saker som jag kunde jobba på, och att få kritik av dessa männsikor kändes stort.

Själva tiden inne i auditionlokalen är det jag minns minst av idag. Det hela känns väldigt overkligt, och den nervositet jag hade där inne var hemsk. Juryn ville höra en andra låt, och olyckligtvis började jag på en för hög tonart. Trots det överläggde juryn och till min stora lycka fick jag i min hand en nyckel till slutaudition -Guldbiljetten.

Mitt hjärta dunkade hårdare än någonsin, jag hade gått vidare i Idol 2009. Jag var en av 110 personerna som skulle på slutauditon i Stockholm. Av över 2000 sökande i Göteborg hade jag fått en guldbiljett. Jag minns tydligt och jag flög ut ur auditionlokalen och rusade in i mina vänners famn. Jag viftade med guldbiljetten och var lyckligare än någonsin.
Kamerorna var något av det som kändes konstigast. Hela tiden fanns det kameror vid ens sida. Det kändes konstigt och nervöst. Vid intervjuerna man gjorde kände man sig mer obekväm än någonsin. Dom filmade ju, så man var ju tvungen att prata både rätt och bra. Ibland gick det inte, utan jag började babbla en massa strunt. Jag sa i en intervju hur jag tyckte att rummet där idoljuryn satt kändes stort och öppet. Vad fick jag det ifrån? Nej, det gick inte att säga rätt under alla intervjuer. Kamerorna följde varje steg man tog, men det spelade faktiskt ingen roll. Jag hade gått vidare i Idol 2009.

Höst på väg.


Oskar och Iona.

Jag hade på mig tröja från Whyred, jeans från HM och skor från Vagabond.


Linnea och Julia.


Livet är härligt!

Jag har haft en skön dag i skolan. Nu ska jag käka pasta innan det är dags att göra årets första läxa, fixa lite saker till bloggen och sedan kolla på idol.


Vädret var skönt när vi tog båten från Lindholmen.

Vi hade vår första körlektion.


today,

Idag har jag på mig min Lost-tröja. För er som har sett serien kanske ni kan lista ut vilka namn det är som står på tröjan.


Dagens vintage köp!Måndag!

Det blev en sväng på stan mellan lektionerna.


Lugn söndag.

Jag har tagit det lugnt hela dagen. Nu laddar jag inför skolan imorgon, trots att jag är genomförkyld.


Jag hittade dessa snygga jeans långt in i garderoben.
Jag tog cykeln ner till kyrkans studio när jag hade vaknat.


Jag hittade Michaels gamla LP där.

Samuel i studion.


Be there!

Den 11 septmeber är det semifinal i Popkorn 09. Det kommer bli riktigt roligt att träffa massor av vänner och också sjunga i Kungsträdgården, Stockholm. Klockan 12.00 börjar semifinalen, då de 10 första tävlande sjunger. Klockan 15.00 är det dags för de 10 resterande. Det kommer bli ett extremt starkt startfält.

Bilden togs efter förra årets semifinal i Popkorn.


Filippa K

Brunt, svart och grått. Mycket stickat,kavajer och skinnjackor.


Segt.

God Morgon! Idag känner jag mig lite krasslig, så jag kommer bara ta det lugnt och ligga hemma hela dagen. Jag har inte bästa tv:n i mitt rum, så jag kanske får klicka hem en ny från Budson.
Nej, nu blir det film. Ha en bra lördag!


today,T-shrt . Whyred
Tröja . Sunday sun
Manbag . Filippa K
Jeans . Vintage
Skor . Din sko


Perfekt.

Det här albumet gör mina bussresor underbara!
 
Jag såg precis på bloggportalen att jag nu är den nionde största bloggen i Göteborg. Kul!


Nytt schema.

Vi har precis blivit tilldelade våra nya scheman. Jag är jätte glad, med tanke på att det var mycket bättre denna gången. Dagens outfit kommer i eftermiddag.


Vardag.

Det är ett några som undrat varför jag inte tagit några bilder inne på min skola, så här får ni ett par. Den är liten, men mysig.
Jag hade på mig jacka från Acne och skjorta från Kostym idag.

Här sitter vi och har det bra.

Jag gillar lärarnas inställning.
Rytmus.

Jag har precis haft min första svenska lektion som gymnaieelev. Nu ska vi snart käka mat.

Jag, Julia Caroline, Besa och Oskar posar i photobooth.


Red eyes.Nitar!

Jag klockan 8.30 på bussen till skolan.

Jag klockan 10.10 på bussen hem från skolan. Jag längtar till alla schema problem fixat sig.


Gårdagens.

God Morgon! Just nu är jag väldigt nyvaken. Eftersom schemat i skolan fortfarande är lite halvt går jag trotsallt idag från 8.45-10.00. Väldigt skönt! Var kläderna jag hade på mig igår kom ifrån står under bilden.

Tröja designad av Katy Perry H&M, shorts från Filippa K, jeansjacka från cheap Monday och skor från Acne.

PS: Jag tror jag aldrig tipsat er om att följa min blogg på bloglovin, så om ni inte gör det kan ni göra det HÄR! Jag ligger just nu 6a, i listan av manliga modebloggar på den hemsidan.


Härligt!

Efter en ensemble lektion med blues, drog vi ut till vattnet och njöt av sensommarvärmen.

RSS 2.0